My First Time

El Festival REC, dedicat a descobrir directors i amb un públic eminentment jove, arriba al moment d’anar més enllà, potenciant la nostra possibilitat de creació de nous públics per fer la vista enrere i conèixer els orígens de la nostra cinematografia. És moment de MY FIRST TIME.

El Meu Primer Cop és una secció que sorgeix per apropar i donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar al públic quin ha sigut el seu camí fins el moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però inabastables per al públic, i pretén tenir un talant més directe i popular.

Així, el programa es composa dels inicis i l’actualitat del creador, és a dir: la seva primera pel·lícula, amb una trobada amb el públic per a completar aquest coneixement del costat menys conegut del nostre creador. Una masterclass, oberta a tots els estudiants que es matriculin, serà la guinda que tanqui aquest programa.

MY FIRST TIME

9 cartas a Berta

Director Basilio Martín Patino
País Espanya // Year 1966 // Cast Emilio Gutiérrez Caba

Opera Prima de Basilio Martin Patino i cimera de l’anomenat “Nuevo Cine Español”, obra d’impacte a una anquilosada indústria necessitada de noves veus. Ambientada als anys 50, traça un pont imaginari entre l’Espanya que era i la que podia ser mitjançant la comunicació entre dos joves enamorats. Després de passar un estiu a Anglaterra, i conèixer a Berta, filla d’exiliats, la tornada a l’ambient tradicional de família i amics en una ciutat de províncies no és fàcil per Lorenzo. Mitjançant precioses cartes intenta que ella entengui com és el món d’on procedeixen els seus pares, alhora que les seves inquietuds van creixent. Concha de Plata a San Sebastián el 1966, tan exalçada com incompresa, es tracta de l’obra seminal d’un dels cineastes més significatius de les últimes dècades. El que es presentava com un estudiant rebel, ofegat pel franquisme, inquiet pel seu futur es va acabar decidint per la llibertat creativa, per saltar d’un gènere a un altre, i reinventar, essent influència de tota una generació de cineastes actuals. Tan sols va ser el primer pas d’una carrera construïda en base a obres de referència, algunes de les quals realitzades en la clandestinitat militant.

MY FIRST TIME

Ocaña, retrat intermitent

Director Ventura Pons
País Espanya // Year 1977 // Duration 78 min.

El primer llarg documental de Ventura Pons presenta al pintor Ocaña com a símbol de la llibertat (no només homosexual) en plena transició a la democràcia, tot i que encara estava vigent la ‘Ley de peligrosidad social’. El pintor andalús s’erigeix en representat d’una època efervescent en el que tot semblava possible. Relata la seva forma de vida així com els seus peculiars punts de vista sobre la religió, fetitxismes diversos, el seu ímpetu i el seu carisma com a ‘reina’ de la plaça Reial. És un retrat de la Barcelona post-franquista i pre-olímpica, una ciutat excitant amb ànsies de llibertat i ganes de menjar-se el mon. Una ciutat que va poder ser, i que es van encarregar d’esborrar. Un projecte desaparegut, un somni que ara a molts els hi manca.

  • dijous 4 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA