Inauguració

Per encetar l’edició d’enguany, es projectarà la primera pel·lícula del director Ventura Pons, el film “Ocaña, retrt intermitent”. La inauguració serà el dia 4 de desembre al Antiga Audiència a les 22h i gaudirà de la presencia del director.

Amb una extensa carrera Ventura Pons, director (també de teatre), guionista, productor i des d’aquest estiu, exhibidor, ha sigut una de les presències estables i més notables a l’imaginari cinematogràfic català, arribant a produir un film per any amb la seva ínclita productora “Els Films de la Rambla” (fundada el 1985). Ha signat més de 20 llargmetratges, des de comèdies de temàtiques més locals, passant per documentals, fins adaptacions d’escriptors com Quim Monzó (“El Perquè de tot Plegat”), Benet i Jornet (“Actrius”, “Amic/Amat”) o Sergi Belbel (“Morir (o no)”, “Carícies”), entre d’altres, que han fet la seva obra ser reconeguda com una de les finestres cap a Catalunya. Les seves creacions han sigut seleccionades a festivals de prestigi, com Berlin, i ha merescut retrospectives, com l’extensa realitzada a la Cineteca Nacional de México (2013). Premi Nacional de Cinema de la Generalitat (1995), i Creu de Sant Jordi (2007), la potència d’OCAÑA la fa encara una de les obres de referència. Més enllà de la seva temàtica, utilitza l’esquema documental per subvertir-lo i deixar que el personatge se’l faci seu. La seva força com a retrat d’una era el va dur a ser seleccionat al prestigiós Un certain Regard del Festival de Cannes el 1978.

OCAÑA RETRAT INTERMITENT, forma part del projecte “Bàsics del Cinema Català. Una nova mirada”, una selección dels títols més significatius del cinema català restaurats per la Filmoteca de Catalunya. La col·lecció és una antología de cinema català, des dels orígens al present, adreçada a la difusió internacional del patrimoni cinematogràfic català.