Magical Girl

Director Carlos Vermut
País Espanya // Year 2014 // Duration 127 min.
Cast Luis Bermejo, José Sacristán, Bárbara Lennie, Lucía Pollán, Israel Elejalde, Alberto Chaves, Teresa Soria Ruano, Miquel Insúa, Elisabet Gelabert

Alicia somia amb un vestit de la sèrie japonesa Magical Girl Yukiko. Luis, el seu pare, farà tot el necessari perquè el seu desig es faci realitat. En el seu camí es creua amb Bárbara, una preciosa noia amb desordres mentals, i algunes inclinacions ‘especials’. Damián, antic professor de Bárbara, acaba de sortir de la presó, i farà el que sigui per ajudar-la.

Aquest complex i precís guió, ple de referents però d’una punxant personalitat, és tan sols un dels elements que Carlos Vermut utilitza per capturar el públic en una seductora tela d’aranya. Una posada en escena parca i seca ens suggereix un drama social de personatges desesperats (actuacions prodigioses) en una carreró sense sortida que es converteix en una xarxa de xantatges: una narrativa fascinant i absorbent ens condueix a un thriller laberíntic que ens enganxa des del primer fotograma. La creació d’atmosferes insanes, un ús virtuós de l’el·lipsi i el forra de camp, la capacitat de conduir-nos pels camis més obscurs de l’ànima humana són algunes de les armes de Vermut per arrasar a San Sebastián.

Veure MAGICAL GIRL és como recompondre un trencaclosques. Esmunyedissa i sorprenent com una culebra, MAGICAL GIRL és un film com mai havies vist abans.

Aquesta películ·la és una projecció especial fora de competició.

  • diumenge 7 // 00 hANTIGA AUDIÈNCIA